Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1001g762kcal18.8g155.1g2g10g
Porkkana 1001g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Vesi1334g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen667g220kcal22g32.7g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss667g354kcal38g35.4g3.3g20.7g
Arkirae (Valio), annos 100g334g234kcal40g11.7g3.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas77g238kcal7.7g47.6g1.8g13.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10280g4997kcal267g679.4g105g140.4g
Valittu annoskoko5140g2498kcal133.5g339.7g52.5g70.2g
Annoskoko puolitettuna2570g1249kcal66.8g169.9g26.3g35.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369