Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g186g613kcal20.4g122.5g3.7g20.4g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Rypsiöljy 12g109kcal0g0g12.4g0g
Auringonkukansiemen 38g223kcal8.6g4.7g18.6g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1030g2490kcal73.2g381g71.2g50.4g
Valittu annoskoko515g1245kcal36.6g190.5g35.6g25.2g
Annoskoko puolitettuna258g623kcal18.3g95.3g17.8g12.6g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162