Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 876g253kcal8.8g40.3g2.6g15.8g
Porkkana 701g229kcal4.3g38.9g1.4g17.9g
Peruna, vanha, kuorittu 1401g1067kcal26.3g217.1g2.8g14g
Vesi, vesijohtovesi 1751g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt350g161kcal11.2g16.8g5.3g0g
Voi 49g356kcal0.6g0.2g39.9g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10304g4187kcal102.4g640.6g104g95.4g
Valittu annoskoko5152g2093kcal51.2g320.3g52g47.7g
Annoskoko puolitettuna2576g1047kcal25.6g160.2g26g23.9g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644