Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1802g325kcal10.1g45g7.2g12.6g
Purjosipuli 601g138kcal10.9g14.4g1.2g12.6g
Voi 42g305kcal0.5g0.2g34.2g0g
Vesi2402g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow7.5g20kcal0.8g0.8g1.5g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour150g450kcal5.1g6.5g45g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)150g240kcal4.1g4.1g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10320g2968kcal64g144g223.2g53.8g
Valittu annoskoko5160g1484kcal32g72g111.6g26.9g
Annoskoko puolitettuna2580g742kcal16g36g55.8g13.5g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485