Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g3495g944kcal45.4g167.8g7g59.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g98g102kcal7.7g16g0.6g2g
Rypsiöljy 189g1669kcal0g0g188.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton98g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 77g234kcal7.3g10.4g18.1g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.2g97.9g1.7g4.9g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 559g1467kcal39.9g275.1g18.1g14g
Emmental juustoraaste valio524g2045kcal152g0g157.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10360g13922kcal533.6g1137.6g783g163.2g
Valittu annoskoko5180g6961kcal266.8g568.8g391.5g81.6g
Annoskoko puolitettuna2590g3480kcal133.4g284.4g195.8g40.8g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106877