Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen91g655kcal0.9g0.9g72.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1054g241kcal19.1g25.3g2.1g22.1g
Lehtikaali 331g132kcal11.4g13.4g2g6.6g
Kesäkurpitsa zucchini 1357g245kcal7.6g33.9g5.4g9.5g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Vesi1866g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g467g280kcal4.2g24.3g18.7g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10360g3136kcal88.6g200.2g202.2g79.8g
Valittu annoskoko5180g1568kcal44.3g100.1g101.1g39.9g
Annoskoko puolitettuna2590g784kcal22.2g50.1g50.6g20g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612