Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen965g318kcal31.8g47.3g0g0g
Vesi241g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 34g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g38kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)133g292kcal17.4g0.7g24.7g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1206g675kcal102.5g60.3g2.4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1206g4101kcal60.3g904.6g6g84.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1375g614kcal2.6g129.5g1.4g24.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g12127kcal440.6g2300g70.8g229.8g
Valittu annoskoko5184g6064kcal220.3g1150g35.4g114.9g
Annoskoko puolitettuna2592g3032kcal110.2g575g17.7g57.5g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273