Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus480g1680kcal67.2g2.4g153.6g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g480g610kcal57.6g19.2g33.6g4.8g
Flora kevyt ruoka 7%240g204kcal2.4g10.8g16.8g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g480g576kcal16.3g17.3g48g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen240g79kcal7.9g11.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu960g1210kcal105.6g2.9g86.4g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g1920g7104kcal86.4g595.2g480g71g
Juustoraaste Arla Magre 17%384g1075kcal111.4g9.6g65.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g25075kcal909.6g1338.4g1767.4g151.6g
Valittu annoskoko5184g12538kcal454.8g669.2g883.7g75.8g
Annoskoko puolitettuna2592g6269kcal227.4g334.6g441.9g37.9g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224