Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)9g20kcal1.2g0g1.7g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)12g90kcal0g0g9.9g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.5g3.8g0.1g0.2g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g6.6g22kcal1.1g3.6g0.2g0.9g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g6.2g10kcal0g0.4g0.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.7g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g416kcal5.8g38g26g2.6g
Valittu annoskoko52g208kcal2.9g19g13g1.3g
Annoskoko puolitettuna26g104kcal1.5g9.5g6.5g0.7g
Arvot/100g100g400kcal5.6g36.6g25g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048