Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot3.3g10kcal0.5g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.1g0.9kcal0g0.1g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa19g26kcal5.2g0g0.5g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 4.7g18kcal0.1g0.1g2g0g
Crowmoor siideri16g6.3kcal0g0.6g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g133kcal11.8g2.2g7.6g0.2g
Valittu annoskoko52g66kcal5.9g1.1g3.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna26g33kcal3g0.6g1.9g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.3g2.1g7.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542