Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Hiiva, 50g3.1g1.9kcal0.4g0g0g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g9g45kcal2.3g3.1g2.7g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g238kcal9.6g35.6g5.8g6.8g
Valittu annoskoko52g119kcal4.8g17.8g2.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna26g60kcal2.4g8.9g1.5g1.7g
Arvot/100g100g227kcal9.2g34g5.5g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=121453