Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Tomaattisose tomaattipyree 0.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.6g0.6kcal0g0.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kanaliemi rainbow 1 L25g13kcal1g0.2g1g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g6.2g7.7kcal0.2g1.6g0g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g7.8g3.2kcal0.1g0.6g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Aito nakki HK (500g)9g23kcal1.1g0.3g1.9g0g
Persilja 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g105kcal5g6.4g6.6g0g
Valittu annoskoko53g53kcal2.5g3.2g3.3g0g
Annoskoko puolitettuna26g26kcal1.3g1.6g1.7g0g
Arvot/100g100g100kcal4.8g6.1g6.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460