Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 33g73kcal5.7g0g5.6g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen2.5g8.8kcal1.2g0.9g0g0.3g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g193kcal16g2.6g13g0.6g
Valittu annoskoko53g97kcal8g1.3g6.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna26g48kcal4g0.7g3.3g0.2g
Arvot/100g100g184kcal15.2g2.5g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683