Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha9g16kcal1.8g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)9g2.3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 19g5kcal0.6g0.6g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%3.5g8.1kcal1g0.1g0.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Lasagnelevy Rainbow3.8g14kcal0.5g2.7g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g111kcal8.2g9.4g4g0.6g
Valittu annoskoko53g55kcal4.1g4.7g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna26g28kcal2.1g2.4g1g0.2g
Arvot/100g100g105kcal7.8g8.9g3.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111