Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g12g68kcal2.6g2.3g6g1.2g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu5.9g32kcal1.4g1g2.7g0.2g
Pellavansiemen kokonainen 7.6g39kcal1.5g0.1g3.2g2g
Auringonkukansiemen 5.9g35kcal1.3g0.7g2.9g0.4g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g5.3g2.9kcal0.3g0.2g0.1g5.3g
Oliiviöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g447kcal17.4g8.6g39g18.2g
Valittu annoskoko53g223kcal8.7g4.3g19.5g9.1g
Annoskoko puolitettuna26g112kcal4.4g2.2g9.8g4.6g
Arvot/100g100g425kcal16.5g8.2g37.1g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107