Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.2g0.3g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl9g4.1kcal0.4g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g239kcal6.8g40.2g4.8g2.4g
Valittu annoskoko53g120kcal3.4g20.1g2.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna26g60kcal1.7g10.1g1.2g0.6g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38.1g4.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603