Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste10g0kcal0g0g0g0g
Voi 151g1092kcal1.8g0.6g122.4g0g
Manteli 75g464kcal18.1g5g40.6g5.4g
Vehnälese 6g14kcal0.8g0.9g0.3g2.3g
Psylliumkuitu, annos 6g5g2.5kcal0g0g0g4.2g
Kaakaojauhe sokeroitu 6g26kcal0.3g4.7g0.6g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 15g0.5kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 151g497kcal3g4.5g52.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g50g259kcal5g11.4g21.5g0g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g4750kcal58.6g62.2g476.4g25.2g
Valittu annoskoko520g2375kcal29.3g31.1g238.2g12.6g
Annoskoko puolitettuna260g1188kcal14.7g15.6g119.1g6.3g
Arvot/100g100g457kcal5.6g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905