Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 312g338kcal24.6g50.9g1.9g6.6g
Hunaja83g279kcal0.8g68.2g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore62g16kcal0g5.6g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g62g562kcal0g0g62.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g2388kcal50.8g249.4g128.6g13.4g
Valittu annoskoko520g1194kcal25.4g124.7g64.3g6.7g
Annoskoko puolitettuna260g597kcal12.7g62.4g32.2g3.4g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384