Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste100g0kcal0g0g0g0g
Voi 1505g10918kcal17.9g6g1223.6g0g
Manteli 753g4635kcal181.1g49.7g406.4g54.2g
Vehnälese 60g137kcal8g9.3g2.7g22.6g
Psylliumkuitu, annos 6g50g25kcal0g0g0g41.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 60g255kcal3.4g46.6g5.7g0.5g
Kahvijuoma, keskiarvo 151g4.8kcal0.5g0.5g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1505g4969kcal30.1g45.2g526.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g50kcal0g12.4g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g502g2589kcal50.2g114.4g214.7g0g
Raparperi 502g169kcal3.5g27.6g0.5g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10400g47501kcal589.4g623.4g4761g251.8g
Valittu annoskoko5200g23751kcal294.7g311.7g2380.5g125.9g
Annoskoko puolitettuna2600g11875kcal147.4g155.9g1190.3g63g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905