Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g111g172kcal15.6g2.8g11.1g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 79g61kcal1.5g12.3g0.2g0.8g
Porkkana, tuore57g16kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Selleri, annos 50g7.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 16g4.6kcal0.2g0.7g0g0.3g
Palsternakka 2.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Purjosipuli 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Persilja 3.2g0.9kcal0g0g0g0.3g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g4.4g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 238g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1043g523kcal35.6g39.4g23.4g6.2g
Valittu annoskoko522g261kcal17.8g19.7g11.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna261g131kcal8.9g9.9g5.9g1.6g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915