Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi50g225kcal3.3g30g10.5g1.6g
Mascarpone (250g)100g522kcal4.5g4.5g54g0g
Flora Vanilla 12%125g238kcal5.6g20g15g0g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g30g19kcal1.1g0.1g7.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Suolapähkinä 1.5g8.9kcal0.4g0.1g0.7g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 45g19kcal4.4g0.2g0g0g
Vispikerma Flora 20%25g55kcal0.7g1.2g5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g38g210kcal3.2g20.6g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1043g3465kcal46.4g368g211g3.4g
Valittu annoskoko521g1733kcal23.2g184g105.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna261g866kcal11.6g92g52.8g0.9g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313