Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot33g95kcal4.6g0.3g8.5g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g31g9kcal0.3g1.3g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa188g263kcal51.8g0g4.7g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 47g183kcal1g1g19.7g0g
Crowmoor siideri156g63kcal0g6.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1045g1328kcal117g23.4g73.8g2.2g
Valittu annoskoko523g664kcal58.5g11.7g36.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna261g332kcal29.3g5.9g18.5g0.6g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542