Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Sokeri 512g2078kcal0g511.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g140g490kcal4.9g113.4g1.4g4.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g120g402kcal0.1g98.4g0.1g1.7g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 80g296kcal14.8g8.8g17.4g24.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA800g1280kcal58.4g128g56g0g
Pandan tumma suklaa 150 g600g3204kcal29.4g312g192g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1600g5760kcal32g43.2g608g0g
Sokeri 240g974kcal0g239.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g200g80kcal0g20g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10440g32023kcal499.2g3050.4g1930.2g60.4g
Valittu annoskoko5220g16012kcal249.6g1525.2g965.1g30.2g
Annoskoko puolitettuna2610g8006kcal124.8g762.6g482.6g15.1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905