Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3004g634kcal36g102.1g6g63.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Puuroriisi144g505kcal8.6g109.6g2.5g3.3g
Sipuli (kuorittu)526g142kcal6.8g25.2g1.1g8.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1201g2734kcal228.3g0g204.2g0g
Siirappi 120g362kcal0.1g89g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10440g8878kcal562.4g678.6g428.6g161.8g
Valittu annoskoko5220g4439kcal281.2g339.3g214.3g80.9g
Annoskoko puolitettuna2610g2220kcal140.6g169.7g107.2g40.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318