Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen208g69kcal6.9g10.2g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g52g42kcal0.8g3.5g2.6g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 187g143kcal3.5g29g0.4g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1048g519kcal23g87.8g6g4.6g
Valittu annoskoko524g260kcal11.5g43.9g3g2.3g
Annoskoko puolitettuna262g130kcal5.8g22g1.5g1.2g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324