Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 882g1258kcal110.3g2.6g90.4g0g
Sokeri 513g2083kcal0g512.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g140g491kcal4.9g113.7g1.4g4.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g120g403kcal0.1g98.6g0.1g1.7g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 80g297kcal14.8g8.8g17.4g24.4g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA802g1283kcal58.5g128.3g56.1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g601g3211kcal29.5g312.7g192.4g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1604g5773kcal32.1g43.3g609.4g0g
Sokeri 241g976kcal0g240.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.6g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g201g80kcal0g20g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10464g32097kcal500.4g3057.2g1934.4g60.6g
Valittu annoskoko5232g16048kcal250.2g1528.6g967.2g30.3g
Annoskoko puolitettuna2616g8024kcal125.1g764.3g483.6g15.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905