Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g2404g240kcal14.4g33.7g2.4g16.8g
Sokeri 409g1659kcal0g408.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1443g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 721g239kcal0g3.6g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g12g4.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 39g42kcal3g6.3g0.2g0.8g
Tilli, tuore 192g58kcal7.1g1.7g1.5g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10464g4485kcal49g907.2g8.2g43.2g
Valittu annoskoko5232g2242kcal24.5g453.6g4.1g21.6g
Annoskoko puolitettuna2616g1121kcal12.3g226.8g2.1g10.8g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108