Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala526g1684kcal78.9g310.4g13.7g52.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton70g225kcal16.2g7.4g14.6g0g
Voi vähäsuolainen 351g2545kcal4.2g1.4g285.2g0g
Sokeri 56g228kcal0g56.1g0g0g
Vesi211g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 409g2969kcal4.9g1.6g332.7g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g819g2865kcal13.9g728.5g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 515g713kcal64.3g1.5g50.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton140g449kcal32.4g14.7g29.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark351g1859kcal27.7g112.3g147.3g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g702g842kcal19.6g31.6g70.2g0.7g
Kuohukerma,valio,2dl994g3379kcal19.9g29.8g347.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark94g496kcal7.4g29.9g39.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10472g36505kcal578.8g2650.4g2661g106.6g
Valittu annoskoko5236g18253kcal289.4g1325.2g1330.5g53.3g
Annoskoko puolitettuna2618g9126kcal144.7g662.6g665.3g26.7g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045