Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g179g61kcal0.4g12.7g0.5g3.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)51g365kcal0.1g0.1g40.5g0g
Sokeri67g271kcal0g66.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g77g276kcal10g53.6g1.6g2.8g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g227kcal1.3g2g23.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g83g54kcal9.2g3.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1048g2510kcal42.2g278.2g132.2g12g
Valittu annoskoko524g1255kcal21.1g139.1g66.1g6g
Annoskoko puolitettuna262g628kcal10.6g69.6g33.1g3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574