Tomaatti-jauhelihakeitto

Pilko perunat, porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja anna kiehua vedessä kypsiksi.

Lisää paistettu jauheliha ja anna kiehua hetki.

Voit kaataa veden talteen, jotta voit säädellä keiton paksuutta ja makua.

Lisää kasvisten sekaan tomaattimurska ja sopiva määrä vettä.

Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla (esim.

paprika, basilika, oregano).

Lisää sekaan vielä muutama hienoksi silputtu basilikanlehti ja kiehauta.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 524 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g500g300kcal7.5g65g0.5g4.5g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)800g240kcal8g32g3.2g1.6g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 400g886kcal70g0g68g0g
Basilika, tuore10g4kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10480g3181kcal179.4g250g145.6g37.2g
Valittu annoskoko5240g1590kcal89.7g125g72.8g18.6g
Annoskoko puolitettuna2620g795kcal44.9g62.5g36.4g9.3g
Arvot/100g100g30kcal1.7g2.4g1.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=317954