Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 801g127kcal16.8g2.4g2.6g12g
Parsakaali brokkoli 2402g842kcal111g46.8g7.2g60g
Kookoskerma, kara801g2002kcal36.8g10.4g200.2g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Kalaliemi (kake) (Maggi)160g400kcal9.6g67.3g9.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl180g1621kcal0g0g180.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Chili paprika punainen120g48kcal2.4g10.8g0g0g
Soijakastike 144g87kcal7.5g13.7g0.1g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 64g243kcal3.6g53.7g0.9g1.2g
Inkivääri, tuore, silputtu120g96kcal2.2g21.4g1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10480g11249kcal397.8g507g805.6g166.8g
Valittu annoskoko5240g5625kcal198.9g253.5g402.8g83.4g
Annoskoko puolitettuna2620g2812kcal99.5g126.8g201.4g41.7g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553