Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1417g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g461g129kcal2.8g27.4g0.9g11.5g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1417g4394kcal35.4g1063.1g7.1g106.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g1417g4819kcal35.4g1176.5g7.1g28.3g
Kuivahiiva, annos 11g39g140kcal17.5g15.6g2.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl89g797kcal0g0g88.6g0g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl142g482kcal19.8g79.4g9.5g15.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti230g1152kcal57.4g76.7g66.3g65.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g23827kcal336.6g4877.4g363.6g454.2g
Valittu annoskoko5248g11913kcal168.3g2438.7g181.8g227.1g
Annoskoko puolitettuna2624g5957kcal84.2g1219.4g90.9g113.6g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049