Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g2048g6636kcal323.6g1382.4g59.8g204.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1024g3686kcal147.5g603.1g71.7g96.3g
Ohrasuurimo 1024g3301kcal84.5g646.7g20.5g77.8g
Oivariini, 60 (100g)128g704kcal1.3g1.3g76.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1024g3304kcal121.7g619g20.5g59.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g35261kcal1357.2g6505g498.6g876.6g
Valittu annoskoko5248g17631kcal678.6g3252.5g249.3g438.3g
Annoskoko puolitettuna2624g8815kcal339.3g1626.3g124.7g219.2g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810