Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)957g526kcal51.7g25.8g23.9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g1594g4432kcal15.9g406.5g153g3.2g
Tomusokeri 1dl=60g96g383kcal0g95.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g204kcal0g50.5g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml319g67kcal25.8g0g1g0.3g
Kauradigestive (Semper), annos 8g1275g5994kcal51g867.2g255.1g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 319g1692kcal1g1.6g191.3g0g
Vadelma 638g262kcal6.4g26.1g5.1g23.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g27120kcal303.6g2946.8g1258.8g54.2g
Valittu annoskoko5248g13560kcal151.8g1473.4g629.4g27.1g
Annoskoko puolitettuna2624g6780kcal75.9g736.7g314.7g13.6g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371104