Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1799g2747kcal347.1g0g151.1g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl600g1799kcal51g323.8g27g13.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl52g468kcal0g0g52g0g
Jäävuorisalaatti, rapea400g40kcal4.4g3.2g0.8g4.8g
Tomaatti 999g228kcal5.6g34.5g3g14g
Juustoraaste emmental punaleima600g2338kcal173.9g0g179.9g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g400g168kcal6.4g36g2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore200g50kcal0g18g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g15781kcal1182g850.2g832.4g71.2g
Valittu annoskoko5248g7890kcal591g425.1g416.2g35.6g
Annoskoko puolitettuna2624g3945kcal295.5g212.6g208.1g17.8g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760