Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 127g922kcal1.5g0.5g103.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1525g503kcal50.3g74.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2313g8094kcal277.5g1642g48.6g69.4g
Hiiva, 50g254g155kcal33.3g2.8g1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g508g295kcal45.7g25.4g1g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]508g712kcal71.2g71.2g17.3g244g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g21362kcal959g3633.2g342.4g626.8g
Valittu annoskoko5248g10681kcal479.5g1816.6g171.2g313.4g
Annoskoko puolitettuna2624g5340kcal239.8g908.3g85.6g156.7g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427