Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis189g794kcal13.6g119.1g30.2g7.6g
Margariini 40%, keskiarvo 18g64kcal0g0.3g6.9g0g
Sitruuna kuorittu 56g23kcal0.3g1.2g0.6g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 60g242kcal0g59.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 14g47kcal0g11.4g0g0.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g49g18kcal4.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g2375kcal36.6g382.8g75.4g18.8g
Valittu annoskoko525g1188kcal18.3g191.4g37.7g9.4g
Annoskoko puolitettuna263g594kcal9.2g95.7g18.9g4.7g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240