Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 874g296kcal26.7g42.8g0.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa699g2098kcal160.8g0g160.8g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 18g94kcal0.2g0.1g10.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g350g1119kcal45.5g216.8g8.7g31.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1399g350kcal14g76.9g0g19.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)19g54kcal1.8g3.5g3.7g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1748g3978kcal332.2g0g297.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10500g16308kcal1175.2g744.4g965g108.6g
Valittu annoskoko5250g8154kcal587.6g372.2g482.5g54.3g
Annoskoko puolitettuna2625g4077kcal293.8g186.1g241.3g27.2g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191