Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1800g2749kcal347.4g0g151.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl600g1800kcal51g324g27g13.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl52g468kcal0g0g52g0g
Jäävuorisalaatti, rapea400g40kcal4.4g3.2g0.8g4.8g
Tomaatti 1000g228kcal5.6g34.5g3g14g
Juustoraaste emmental punaleima600g2340kcal174g0g180g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g400g168kcal6.4g36g2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore200g50kcal0g18g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10504g15793kcal1182.8g850.6g832.8g71.2g
Valittu annoskoko5252g7896kcal591.4g425.3g416.4g35.6g
Annoskoko puolitettuna2626g3948kcal295.7g212.7g208.2g17.8g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760