Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1440g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 144g107kcal18.9g1.6g0.6g9.9g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma43g138kcal0g32g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1152g3686kcal159g668.2g36.9g144g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g2304g8064kcal292.6g1601.3g46.1g76g
Voi, 1 tl, 5 g144g1051kcal1.4g1.4g115.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10512g26094kcal943.8g4609g397.6g459.8g
Valittu annoskoko5256g13047kcal471.9g2304.5g198.8g229.9g
Annoskoko puolitettuna2628g6524kcal236g1152.3g99.4g115g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577