Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow100g100kcal23g0g0.9g0g
Herkkusieni 85g14kcal1.8g0.3g0.3g1.3g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g2.5g5.5kcal0.4g0.4g0.2g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%50g95kcal5g2.5g7g0g
Tilli, tuore 50g15kcal1.8g0.4g0.4g1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1052g597kcal68g23.8g23g8g
Valittu annoskoko526g299kcal34g11.9g11.5g4g
Annoskoko puolitettuna263g149kcal17g6g5.8g2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343