Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore158g27kcal0.9g3.9g0.6g1.1g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g90g149kcal18g0g9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g10kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Basilika, tuore 2.3g0.6kcal0.1g0g0g0g
Tomaattimurska 90g27kcal0.5g4.8g0.2g1.7g
Tomaattisose tomaattipyree 10g7.7kcal0.5g1.3g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz4.5g4.6kcal0g1.1g0g0.1g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g56g138kcal10.1g0.3g10.7g0g
Mozzarella juustoraaste, valio23g65kcal5.9g0g4.7g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen23g4.5kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1053g888kcal73.8g32.6g51g9.6g
Valittu annoskoko526g444kcal36.9g16.3g25.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna263g222kcal18.5g8.2g12.8g2.4g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171