Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)131g25kcal1.8g2.5g0.7g3.3g
Kukkakaali 53g13kcal1g1.2g0.2g1.2g
Jauheliha, sika-nauta 175g388kcal30.6g0g29.7g0g
Pekoni rasvainen 37g140kcal4.5g0g13.8g0g
Sinappi 14g18kcal0.6g2g0.8g0.2g
Oliiviöljy 12g105kcal0g0g11.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 44g144kcal0.9g1.3g15.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g22g33kcal3.5g0.2g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1054g1751kcal86.8g18.2g148.8g10.8g
Valittu annoskoko527g876kcal43.4g9.1g74.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna263g438kcal21.7g4.6g37.2g2.7g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178