Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 67g75kcal14.1g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 101g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g47g13kcal0.3g2.8g0.1g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g3.5g8.8kcal0.4g0.1g0.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 234g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr47g12kcal0.4g2.2g0.1g1.1g
Mustapippuri, annos 1g1.2g2.7kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1054g432kcal35.2g44.4g11g7.6g
Valittu annoskoko527g216kcal17.6g22.2g5.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna263g108kcal8.8g11.1g2.8g1.9g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942