Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow999g999kcal229.8g0g9g0g
Herkkusieni 849g135kcal17.8g2.5g2.8g12.7g
Sipuli 749g227kcal9.4g36g1.5g12.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g60g62kcal4.7g9.8g0.4g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g25g55kcal4.2g4.2g2.2g0.1g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%500g949kcal50g25g69.9g0g
Tilli, tuore 500g150kcal18.4g4.5g4g10.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10520g5974kcal679.8g237.8g231.2g80.4g
Valittu annoskoko5260g2987kcal339.9g118.9g115.6g40.2g
Annoskoko puolitettuna2630g1494kcal170g59.5g57.8g20.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343