Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1252g250kcal15g40.1g4.4g0g
Basilika, tuore 251g68kcal7.8g2.7g2g4g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl501g401kcal5g22.5g35.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1703g5961kcal136.3g1277.4g29g51.1g
Valkoviini kuiva 1002g687kcal3.1g6g0g0g
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g140g168kcal3.5g8.4g12.6g2.1g
Sipuli (kuorittu)301g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10520g16333kcal357.2g2756.6g281.8g126.2g
Valittu annoskoko5260g8167kcal178.6g1378.3g140.9g63.1g
Annoskoko puolitettuna2630g4083kcal89.3g689.2g70.5g31.6g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423