Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2671g9350kcal320.6g1843.2g50.8g133.6g
Vesi, vesijohtovesi 1687g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g422g1392kcal67.5g23.2g113.9g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 113g223kcal1.6g2g22.5g4.9g
Kuivahiiva, annos 11g31g111kcal13.9g12.4g1.9g0g
Siirappi 42g127kcal0g31.3g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)141g1012kcal0g0g112.5g0g
Auringonkukansiemen 141g835kcal32.3g17.7g69.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g26101kcal871.8g3859.6g742.4g293.8g
Valittu annoskoko5264g13051kcal435.9g1929.8g371.2g146.9g
Annoskoko puolitettuna2632g6525kcal218g964.9g185.6g73.5g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054