Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g53g294kcal0.5g0.5g32g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56.1g1g2.8g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Tomaattimurska 4006g1178kcal22.4g212.3g8g76.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g534g320kcal4.8g27.8g21.4g1.6g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 21g15kcal0.3g2.4g0.3g0.8g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 5.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi534g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g4244kcal77.4g610.2g126g166.4g
Valittu annoskoko5264g2122kcal38.7g305.1g63g83.2g
Annoskoko puolitettuna2632g1061kcal19.4g152.6g31.5g41.6g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928