Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75704g4786kcal7g7g527.8g0g
Sokeri 1020g4142kcal0g1019.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1196g4105kcal121.9g837.5g14.4g41.9g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.3g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g56g225kcal0g55.7g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g598g323kcal53.8g25.1g1.2g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g704g845kcal21.1g28.9g70.4g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 915g353kcal1.5g74.7g0.8g13.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g35g128kcal1.2g28g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g29936kcal416.6g4179.2g1231.6g111.6g
Valittu annoskoko5264g14968kcal208.3g2089.6g615.8g55.8g
Annoskoko puolitettuna2632g7484kcal104.2g1044.8g307.9g27.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072