Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2249g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl34g84kcal4g0.5g7.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g439g123kcal2.6g26.1g0.9g11g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Selleri, annos 50g11g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 135g86kcal0.7g15.9g0.5g6.1g
Kiinankaali 337g67kcal5.3g7.6g1g3g
Peruna, keskikokoinen 60g945g567kcal14.2g122.8g0.9g8.5g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g787g1732kcal86.6g15.7g149.6g0.8g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%225g247kcal6.1g6.1g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10548g5877kcal242.2g400.8g366g62.6g
Valittu annoskoko5274g2938kcal121.1g200.4g183g31.3g
Annoskoko puolitettuna2637g1469kcal60.6g100.2g91.5g15.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501